Mijn goede voornemens van vorig jaar…

Een jaar geleden heb ik hier vijf goede voornemens gepost… En ik heb er al weer een paar nieuwe gemaakt voor 2014. Maar laat ik misschien toch eerst eens terugblikken naar 2013… En deemoedig het hoofd buigen en eerlijk in de spiegel kijken…. Mijn evaluatie van mijn goede voornemens van vorig jaar:

Goede voornemen 1: pierre goes loco.
Ik ging eens 52 gekke dingen doen. Naast de platgetreden paden lopen. Uit de band springen. En ik zou mezelf belonen met een duo-parachuttesprong als het lukte…
Wel. Ik heb nog niet gesprongen. Die 52 keer was toch wat te ambitieus. Maar het goede voornemen ging ook niet helemaal de mist in. Ik sprong in de Dender tijdens de big jump, we tekenden met kleurstiften op de ramen, ik kocht mijn smartphone, ik ging voor het eerst naar pukkelpop, ik maakte zelf pizza,  ik ging bij de accupuncturist, … Ik heb ook niet over alle dingen gepost hier op mijn blog. Het was een beetje bedoeling om spontaan nieuwe dingen te gaan doen. En daar ben ik wel mee bezig geweest vorig jaar. Maar geen 52 keer.

 Goede voornemen 2: Maître Pierre.
Hier kan ik kort zijn. Ik heb niet meer en gevarieerder gekookt. Ik heb vaak gekookt, maar altijd binnen de safetyzone. Geen nieuwe dingen geprobeerd. Of toch lang niet genoeg. Ik heb SOS Piet niet opgebeld, laat staan dat ik zijn twee kookboeken die stof liggen te vergaren in mijn kast heb opengeslagen. Het is bij goede voornemens gebleven vrees ik.

 Goede voornemen 3: Maestro Pierre.

Ik ging meer muziekoptredens meepikken en nieuwe muziek leren kennen. Hier geef ik mijzelf een nipte voldoende. Met als hoogtepunt de twee keer dat ik Eels aan het werk zag en mijn debuut op Pukkelpop. In het publiek wel te verstaan. En ik heb nu ook een account op Grooveshark waar ik toch al een pak nieuwe groepen en nummers heb leren kennen. Het smaakt naar meer.

Goede voornemen 4: Pierre MacGuyver

Mmmm. Ook hier zwaar gebuisd vrees ik. Al ben ik vorig jaar wel bij mijn ouders gaan verven en het dak isoleren. Maar niet echt bij mij thuis. Dus mijn crip is niet gepimpt.

Goede voornemen 5: Pierre gaat een deweverken doen

Ik ging beter op mijn voeding letten. En gezonder eten. En dus ook wat afvallen. En hier ben ik gered door Sonja Kimpen. Ik kocht haar boek. En mijn ogen gingen open. Ik ben mij nu veel bewuster van wat ik eet. Ik heb zelfs drie maand geen druppel cola light lemon gedronken. En ik eet veel gezonder. Meer sla en fruit. Jazeker. En dat resulteerde in 5 kg minder. En daar ben ik best trots op. Al moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat het wel met ups en downs ging. En dat 2013 wel meer op een down is geëindigd en ik nu aan de cola zero zit. Maar al bij al ben ik toch veel bewuster omgegaan met voeding in 2013.

De balans van mijn vijf voornemens is dus heel gemengd. Maar inspirerend voor 2014. Zie mijn volgende post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s