De goede voornemensshow, versie 2016

Ik weet het. Posts met deze titel duiken de laatste jaren wel meer op op deze blog. Waarna een oorverdovende stilte valt.
Maar ik ga er toch nog eens voor. De goede voornemens zijn genomen. En ergens hoop ik op wat sociale druk door ze hier te posten. Niet dat hier nog veel volk over de vloer komt, dus dat van die druk valt wel mee….

Goede voornemen 1: Pierre goes loco….

Het voelt veilig. Opgaan in the crowd. Je wentelen in dagelijkse routines en gewoontes. Maar ik ga proberen om in 2016 eens uit de comfort zone te raken. Dingen te doen die me prikkelen. Misschien ook wel wat ongemakkelijk doen voelen. Het hoeven daarom geen spectaculaire dingen te zijn. Het kan ook eens een andere weg naar huis nemen zijn of een boek meenemen in de bib dat ik anders steevast zou laten staan. 12 keer ga ik dat proberen doen in 2016. Eén keer per maand zou wel moeten lukken. Al hoop ik stiekem op meer…. En ik eigenlijk hoop ik ook de lezers hier te inspireren om gewoon lekker mee te doen!

Goede voornemen 2: Pierre goes low impact

Ik heb net het boek van de low impact man uit… en ik moet zeggen dat ik me aangesproken voel. Ik wil graag in 2016 bewuster omgaan met voeding, energie, mobiliteit, afval enz. Ik wil graag mijn gedrag veranderen. In tijden van grote klimaatconferenties en lekkende kernreactoren ga ik proberen mijn eigen bescheiden bijdrage te leveren. En ik hoop dat ik ook mijn kinderen mee kan inspireren. En u mag gerust zijn, het is niet dat ik plots met geitenwollen sokken of sandalen ga rondlopen. Of in beide tegelijk.

Goede voornemen 3: Maître Pierre

Het is niet dat ik niet kook hé. Maar echt wel op automatische piloot. Steeds weer dezelfde dingen of een variant daarop. Maar in 2016 gaan we toch proberen om het toch eens wat gevarieerder te maken. En ik ga proberen om de beide dochters er ook bij te betrekken. Een win-win zou ik zo denken!

En we gaan dat niet enkel binnenshuis houden he mensen. Ik ga eind 2016 gewoon ook een etentje geven waarbij ik hier een stuk of 4 lezers ga uitnodigen om het te komen proeven. Zo kan u het ook eens van een ander horen. Heeft iemand het nummer van SOS Piet?

Goede voornemen 4: Pierre gaat zijn crib pimpen

Ik heb me voorgenomen om alle dingen die ik niet gebruik of nodig heb weg te doen. Naar de kringwinkel of gewoon op Aalst geeft. Ik wil ruimte. En ik kan het u verzekeren, als erfelijk belaste hamsteraar is dat echt niet evident.  Daarnaast wil ik  ook schilderen, schuren en plakken. Ik wil de MacGuyver in mij naar buiten laten komen. U bent gewaarschuwd!

Goede voornemen 5: Pierre (be)weegt

Let’s face it, ik weeg een paar kilo’s te veel. Al klopt dat niet helemaal. Ik zit eigenlijk op mijn ideale gewicht. Maar de kilo’s zitten gewoon niet helemaal op de juiste plekken (lees ze zitten vooral rond de borst- en buikstreek). En daar wil ik ondanks een chronische achillespeesontsteking en tenniselleboog toch iets aan gaan doen. Juiiii. Ik kijk er al naar uit *slik*.

Goede voornemen 6: Pierre en de foto’s

Ik ga me in 2016 weer eens bewust bezig houden met foto’s maken. En dan bedoel ik meer dan de gewone huis- en tuinfoto’s. De lat mag wat hoger liggen. Ik wil jullie eind 2016 hier  12 foto’s op deze blog voorstellen waar ik zelf trots op ben…

Goede voornemen 7: Pierre goes PJ Harvey

Ik vind PJ Harvey een ferme madam. Maar het is meer een kennis dan een vriendin. En daarom ga ik in 2016 bewust de tijd nemen om me te verdiepen in haar werk. En het leuke is dat ze in 2016 ook een nieuw album gaat uitbrengen. Dus er zit misschien wel een kans in om haar live ook aan het werk te zien. Ik twijfelde tussen PJ Harvey en Sonic youth, maar gezien die laatste gesplit zijn, was de keuze snel gemaakt.

Voila. Mijn zeven voornemens. Ik weet het. Het zijn er eigenlijk best veel. De lat ligt vrij hoog. Met het risico dat er ik vlot onderdoor ga lopen op het einde van het jaar. Maar we gaan de goede voornemens vakkundig saucissoneren. Zodat het allemaal wat overzichtelijk en hapklaar wordt.

 

 

  1. wow, ben onder de indruk en ook al een beetje moe als ik dat allemaal lees. Veel succes ermee. Hou ons op de hoogte, maand na maand … ik kijk er al naar uit 😁

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s